Pers

Persvragen

Journalisten met vragen/ interviewverzoeken kunnen contact opnemen met Marjet Heins, PR/Communicatie Ruben Smit Productions onder marjetheins@rubensmitproductions.nl of 06-53930553.

Scroll naar beneden voor beelden – vrij te gebruiken met bronvermelding

 

##PERSBERICHT 20 december 2017##

Teaser Wadfilm geeft voorproefje van filmisch Waddenspektakel
Nederlandse filmploeg maakt primeur met uniek beeld

De vandaag gelanceerde teaser van de nieuwe natuurfilm ‘Wad; overleven op de grens van water en natuur’ geeft een voorproefje van het filmische spektakel van volgend najaar. Als eerste filmploeg wist de crew van Ruben Smit Productions nog niet eerder gefilmde beelden te vangen, zoals de geboorte van de zeehonden en het onderwaterleven in de Waddenzee.

Na bijna vier jaar filmen in het werelderfgoed is het nu tijd om een eerste echte tipje van de sluier op te lichten. Met de nieuwste filmtechnieken, timelapses, drones, microfotografie en onderwatercamera’s weet de crew de bijzondere natuur van de wadden vanuit alle perspectieven te vangen. Het waddengebied is het enige Nederlandse natuurgebied met de status Unesco Werelderfgoed en de crew van Ruben Smit kon alleen aan de slag dankzij de hulp en nauwe samenwerking met vele natuurorganisaties, onderzoeksinstituten en overheden in de wadden.

Zoals elke film van natuurfilmer en ecoloog Ruben Smit heeft ook ‘Wad; Leven op de grens van water en natuur” het pure natuurverhaal voorop staan; leidende karakters in de film zijn de grijze zeehond, de slechtvalk en de bergeend. Maar juist de benadering vanuit het ecosysteem waarbij alles met alles te maken heeft is uniek. Ruben Smit: ‘Deze film overtreft mijn verwachtingen, vooral dankzij de waanzinnige beelden die we hebben weten te maken. Zoals de geboorte van de zeehonden, maar ook het enige grondnest van de ¬†slechtvalk in Nederland en niet te vergeten het onderwaterleven van de natuurlijke riffen in de Waddenzee. Ik denk dat veel mensen verbaasd zullen staan wat wij allemaal in beeld hebben gebracht!’.

De crew van wadfilm heeft de meeste opnames er nu op zitten. Komend half jaar wordt besteed aan de montage van de film die in het najaar van 2018 tijdens Leeuwarden/Friesland culturele hoofdstad van Europa  in premiere gaat. Tot die tijd worden met grote regelmaat kleine clips gedeeld via de sociale media van wadfilm.nl.

###einde persbericht ###
Teaser
Omdat er zoveel mooi materiaal is, hebben we de teaser lekker lang gemaakt. Geniet van ruim 2 minuten Waddenspektakel via:

  • Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=R6VvODzZcR8
  • Vimeo: https://vimeo.com/247969360/8963d14715

Meer over de grijze zeehond

Website Ecomare (klik hier)
Publicatie WUR (klik hier)
Grijze zeehonden Griend/Richel (klik hier)

Gebruik beelden

Beeld en tekst hieronder is vrij te gebruiken voor journalistieke doeleinden over ‘WAD; overleven op de grens van water en natuur‘. Mocht je voor andere doeleinden dit (of ander) beeld willen gebruiken neem dan even contact op.

Bronvermelding

Beeld altijd met bronvermelding: Ruben Smit Productions

LET OP! Klik op het gewenste beeld om de foto in highres te downloaden

1- grijze zeehonden, haremleiders vechten

2- luchtfoto zandplaat Richel met honderden grijze zeehonden

3- grijze zeehondpup van ca. twee weken oud

4- grijze zeehond man; ca. 300 kg, haremleider

5- moeder met pup grijze zeehond

6- grijze zeehondpup van enkele dagen oud

7. grijze zeehond man zonder harem

8-diverse harems van verschillende vrouwtjes en hun pups

9. Ruben Smit; filmmaker en ecoloog

 

cross-icon