Terug naar alle verhalen
We hebben goud!
December 20, 2018

Op de valreep voor de kerstvakantie zijn we bekroond met een Gouden Film! Zijn we super trots en blij mee. Dank aan iedereen die heeft geholpen om dit succes zo groot te maken. Sinds de release op 4 oktober zijn er 100.000 bezoekers naar de bioscoop gegaan. Regisseur Ruben Smit is vanochtend feestelijk verrast met de award door het Nederlands Film Festival in het Heerenstraattheater in Wageningen. De filmawards zijn een initiatief van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. WAD, overleven op de grens van water en land is de veertiende film die dit jaar de Gouden Film status behaald. 

De film werd geproduceerd door Ruben Smit Productions en is tot stand gekomen dankzij steun van Landal Greenparks, Merk Fryslân, Er gaat niets boven Groningen, NIOZ, Leeuwarder Courant, BNNVARA, Waddenzee Werelderfgoed, LWD2018, VVV Ameland en ruim dertig andere organisaties die op een of andere manier bij de bescherming van het waddengebied betrokken zijn. De documentaire Wad: Overleven op de grens van water en land wordt door Van Liefland Distributie Services gedistribueerd en draait komende kerstvakantie nog in circa 25 filmtheaters.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

fotocredit: Wouter le Duc

Terug naar alle verhalen
cross-icon
cross-icon