Terug naar alle verhalen
WADfilm live in de theaters met Noordpoolorkest
April 8, 2019

WAD, overleven op de grens van water en land, gaat deze zomer op tour langs 20 theaters in een speciale muzikale hommage onder begeleiding van het Noordpool Orkest. WAD live gaat in premiere op Noorderzon Festival in Groningen en speelt daarna door heel Nederland, van Carré tot Tivoli Vredenburg en De Meenthe. Ruben Smit, regisseur van WAD, begeleidt deze theatertour WAD live als verteller.

 

Speciaal bewerkte dramaturgie

WAD de film van Ruben Smit, behaalde kort geleden de status van Gouden Film met inmiddels meer dan 120.000 bezoekers. ‘Wad live’ is een muzikale filmhommage aan de rauwe en pure schoonheid van de Nederlandse wadden. Met het 42 koppige Noordpool Orkest voor het filmdoek en regisseur Ruben Smit als verteller gevat in een uniek filmconcert. De muziek van Boy Edgar Prijs-winnaar Martin Fondse is door dirigent Reinout Douma bewerkt in een nieuwe muzikale dramaturgie met veel ruimte voor improvisaties. Het publiek ziet de nieuwe montage van de film met veel nog niet eerder vertoonde beelden. Het Wad gevangen in beeld en geluid met de nieuwste filmtechnieken: elk jaargetijde, zowel onder als boven water.

 

Speellijst

De bijgevoegde links helpen je naar de website van het theater, mits mogelijk direct naar de kaartverkoop. De meeste theaters moeten hun najaarsprogrammering nog bekend maken.

Terug naar alle verhalen
cross-icon
cross-icon