Terug naar alle verhalen
WAD live: een muzikaal samenspel tussen beeld, tekst en muziek
August 19, 2019

Deze zomer is er keihard gewerkt aan WAD in een nieuw jasje. En aanstaande zaterdag is het zo ver: de premièrevan Wad LIVE! Komend half jaar staan we op ruim 20 podia door heel Nederland samen met het Noordpoolorkest. Het belooft een bijzonder groots muzikaal optreden te worden. En zelfs als je de film al hebt gezien, ontdek je nieuwe scenes, beelden en verhalen.

Jij komt toch ook? 

Op het Noorderzon Festival in Groningen gaat op zaterdag 24 augustus 2019 WAD live in première. Beelden uit WADfilm worden begeleid met live muziek van het Noordpool Orkest en verteller Rob Buiter geeft toelichting. Dirigent Reinout Douma: ‘We hebben een totaal nieuwe dramaturgie gemaakt van de beelden, muziek en de tekst. Daarmee is WAD live, zelfs voor mensen die de film al hebben gezien, een nieuwe belevenis en een muzikale artistieke hommage aan de wadden’.

Nieuwe muzikale compositie
WAD live geeft extra dimensie aan de natuurfilm uit 2018: WAD, overleven op de grens van water en land. Deze wordt onder andere gecreëerd door het 42-koppige Noordpool Orkest wat dit jaar bovendien zijn 10jarig jubileum viert. De muziek van Martin Fondse, winnaar van de Buma Boy Edgar Prijs 2017, is door dirigent Reinout Douma verwerkt tot een nieuw muzikale compositie met veel ruimte voor improvisatie. Bezoekers zien een recente montage van scenes uit WADfilm, met niet eerder vertoonde beelden. WAD live combineert beeld, muziek en verhaal, om de wadden op een unieke muzikale manier aan Nederland te tonen.

Rob Buiter vervangt Ruben Smit
Het was de bedoeling dat Ruben deze voorstellingen live als verteller zou begeleiden. Helaas is hij op dit moment uit de running door ziekte en zijn herstel zal enige tijd duren. Ruben heeft vanaf de zijlijn meegedaan bij de ontwikkeling van de show maar is niet in staat om op het podium te staan. Gelukkig hebben we een waardige vervanger gevonden: Natuurjournalist en radiomaker Rob Buiter, onder andere bekend als verslaggever voor het NPO Radio 1-programma Vroege Vogels! We hebben het volste vertrouwen in Rob en weten zeker dat WAD live je zal ontroeren en verwonderen.

Waar en wanneer? 
We spelen door heel Nederland dus er is altijd wel een optreden bij jou in de buurt! Kijk hier naar de speellijst.

Terug naar alle verhalen
cross-icon
cross-icon