Terug naar alle verhalen
Reisgids De Wadden neemt je op reis langs de hoogtepunten op het wad
May 6, 2019

Op 17 mei 2019 verschijnt DE WADDEN, een rijk geïllustreerde natuurgids van de bekende filmmaker en fotograaf Ruben Smit. Met zijn spectaculaire fotografie toont Smit de schoonheid van het wad en neemt hij de lezer mee naar plaatsen waar je unieke natuurervaringen op kunt doen.

Ruben Smit vertelt: 

De Wadden zijn bij uitstek een gebied om over te dagdromen en sfeer te proeven. Deze Waddengids is een aanrader voor mensen die de Wadden nog niet (heel) goed kennen en op zoek willen gaan naar unieke (natuur)ervaringen. Maar het gebied is groot en lastig te bereizen en lang niet alle plekken zijn goed bekend. Daarom moet je weten waar je moet zijn! 

Ik geef daarom bijvoorbeeld tips over waar en wanneer je het beste een zonsopgang boven de Waddenzee kunt bekijken, wat een uitgelezen plek is om een storm te ervaren en waar je het mooiste naar zeehonden kunt kijken. Er is een selectie gemaakt van zogenoemde hotspots, fraaie plaatsen om als Waddenliefhebber te bezoeken. Natuurlijk is dit een persoonlijke keuze, en zijn er nog veel meer bezienswaardige plekken

in het waddengebied, maar het is onmogelijk deze allemaal in een boek te bundelen.

De hotspots zijn overzichtelijk ingedeeld in acht waddenregio’s: de vijf Waddeneilanden en de drie provincies Noord-Holland, Friesland en Groningen. Per regio worden drie tot vier hotspots behandeld. Aan het begin van elk hoofdstuk staan pictogrammen die je helpen bij de voorbereiding van je bezoek.

De kaarten in het boek maken het niet alleen gemakkelijk de hotspots te vinden en te bezoeken, ze geven ook hun mooiste bezienswaardigheden aan. Weblinks bieden je de mogelijkheid achtergrondinformatie op te zoeken. Volgens mij ben je er klaar voor. Geniet van je bezoek aan de Wadden!

Ruben Smit – De Wadden

ISBN: 978 90 5615 519 3 | paperback | 160 pagina’s | prijs € 17,90

Verkrijgbaar bij de boekhandel en via www.noordboek.nl

 

 

Terug naar alle verhalen
cross-icon
cross-icon