Terug naar alle verhalen
Nynke Laverman brengt ode aan de wadden in On the Edge
October 19, 2018

Vandaag verschijnt ‘On the Edge’, de titelsong van de natuurfilm WAD; overleven op de grens van water en land. De clip toont een speciale selectie beelden van het WAD, de oplettende kijker vindt ook nieuw filmmateriaal wat nog nergens eerder vertoond is. De titelsong is geschreven en gezongen door Nynke Laverman en gecomponeerd door Nynke in samenwerking met Sytze Pruiksma en Martin Fondse. Deze zomer waren de opnames samen met Lavinia Meijer en Omnivorous Music Strings in de Wisseloord Studio’s Hilversum.

Nynke Laverman: “De tekst verwoordt waar de hele film over gaat, namelijk dat alles met elkaar verbonden is. Moeder Aarde spreekt ons, de wezens op haar huid, moed in: ‘I’m in the deep of everything, I am here, you’re on my skin. You are a part of everything, of every thing.

Muziek en geluid in WADfilm zijn essentieel

Veel bioscoopbezoekers verbazen zich over het geluid van Wadfilm. Zo maakte geluidsman Olivier Nijs opnames hoog in de lucht tot aan individuele zandkorrels en luchtbelletjes. Er zijn meer dan 40 soorten zandgeluid en 70 soorten zeegeluiden opgenomen. Daardoor neemt de film je veelal letterlijk mee onder het ijs, in het zand en op het wad. Je hoort het geluid van het gras zoals het bergeendje dat ook hoort.

De muziek is speciaal gecomponeerd voor de film en tijdens de montage door Martin Fondse. Daarbij is nauw samengewerkt met Nynke Laverman, Lavinia Meijer en Sytze Pruiksma. Meestal wordt de muziek gecomponeerd als de film al helemaal afgemonteerd is. Dat maakt het voor componisten soms best lastig omdat timing, de opbouw en de gewenste emotie hand in hand gaan met de edit van de filmscenes. Met deze co-creatie van muziek en film duikt de kijker nog meer de essentie van de film in.

Volledige soundtrack

De volledige soundtrack van WAD is beschikbaar via iTunes en binnenkort ook op Spotify

Terug naar alle verhalen
cross-icon
cross-icon