Terug naar alle verhalen
4000 kinderen met hun klas naar WAD
December 12, 2018

Natuur en dieren staan steevast in de top drie van nieuwsonderwerpen die kinderen belangrijk vinden. Ook de natuurfilm WAD wordt veel bezocht door gezinnen met kinderen. En komende weken door ruim 4000 kinderen uit groep 6-8. Op vele plekken in het land, van Amersfoort tot Winschoten gaan de klassen samen naar de film. Ruben Smit Productions heeft de viewings geregeld. De Waddenvereniging en Vogelbescherming Nederland hebben financieel bijgedragen om het mogelijk te maken.

Filmmaker Ruben Smit: ”Het echte succes van deze film is dat ik als filmmaker iets kan bijdragen aan het voorbestaan van dit unieke werelderfgoed”. Een eerdere schoolwedstrijd van WAD in samenwerking met De Dag Vandaag, de digitale agenda voor het basisonderwijs, al rekenen op enorme belangstelling. Ruim 1300 klassen deden mee, met in totaal ruim 39000 kinderen.

WAD is de eerste Nederlandse natuurfilm over het Waddengebied en draait sinds oktober in de bioscoop. Inmiddels hebben meer dan 100.000 mensen de film bekeken. Ruben Smit en zijn crew hebben dit unieke Nederlandse natuurgebied in beeld gebracht met al haar bijzondere natuurfenomenen, zowel onder- als bovenwater en in elk jaargetijde. Met filmbeelden waarvan u zich serieus zal afvragen of dit echt Nederland is. De vele honderden grijze zeehonden bij elkaar op de zandplaten doen eerder denken aan Antarctica en het Noorderlicht aan de Noordpool, maar alles is gefilmd op in de Nederlandse Waddenzee.

Er is een apart educatieproject met speciaal ontwikkelde clips voor basisscholen en middelbare scholen – gratis beschikbaar via www.wereldwad.nl

 

 

Terug naar alle verhalen
cross-icon
cross-icon